Direct van de studio

Dastoon is een duurzame webwinkel waarop zowel nieuwe veelbelovende als gevestigde onafhankelijke Nederlandse modeontwerpers hun duurzame producten direct aan de klant verkopen, zonder tussenkomst van derde partijen zoals fysieke of online winkels.
Kijk HIER een lijst van alle Nederlandse modeontwerpers en duurzame modemerken op Dastoon.
Innovatief talent, zorgvuldig geselecteerd

Wij maken een nauwkeurige selectie van nieuwe en veelbelovende Nederlandse modeontwerpers met een eigen en kenmerkende stijl. Onze modeontwerpers bieden een bijzondere selectie die je een unieke verschijning en originele uitstraling geeft. Duurzaam design van fair trade fashion designers.

Duurzame kleding

Omdat duurzaamheid de norm van de toekomst is, gebruiken alle ontwerpers op Dastoon een eerlijk productieproces. Daarnaast wordt er gestreefd naar het gebruik van eerlijke en duurzame materialen zoals biomaterialen, bamboe of gerecyclede materialen. Lees HIER onze visie op duurzaamheid.

ons verhaal

Esther Haamke tijdens haar modeshow op AFW 2015. Credit @team Peter Stigter
  • Amsterdam, 2015. Een rauw idee voor een onderneming. Onderzoek en interviews met de juiste mensen. En dat was het begin van Dastoon.
  • Dastoon is een platform dat vraag en aanbod voor duurzame mode direct bij elkaar brengt. Aan de ene kant bieden we een podium aan ‘ jonge’, toonaangevende Nederlandse modeontwerpers. Modeontwerpers met een eigenzinnige stijl die ook oog hebben voor duurzaamheid. Jonge fair trade fashion designers die tijdloze kleding ontwerpen. Aan de andere kant biedt Dastoon keuze aan mensen die er uniek uit willen zien. Mensen die verbondenheid voelen met mode en tegelijkertijd ook maatschappelijke belangen waarderen zoals eerlijk winkelen en de manier waarop hun kleding is gemaakt.
  • We onderscheiden ons door het aanbod op Dastoon. We hebben ons gefocust op eerlijke mode en we werken alleen met modeontwerpers die een eigen stijl hebben: trendsetters en geen trendvolgers. Per modeontwerper maken we een zorgvuldige selectie van producten. Op deze manier willen we een divers, maar niet massaal aanbod creëren voor bezoekers van Dastoon. Je hoeft bij ons dus niet eindeloos te zoeken naar een leuke duurzame trui. Je vindt iets binnen een paar minuten of niet ;)