Direct van de studio

Dastoon is een podium waarop zowel nieuwe veelbelovende als gevestigde onafhankelijke modeontwerpers hun (duurzame) producten direct aan de klant verkopen, zonder tussenkomst van derde partijen zoals fysieke of online winkels.
Innovatief talent, zorgvuldig geselecteerd

Wij maken een nauwkeurige selectie van nieuwe en veelbelovende ontwerpers met een eigen en kenmerkende stijl. Onze ontwerpers bieden een bijzondere selectie die je een unieke verschijning en originele uitstraling geeft. Duurzaam design.

Duurzame kleding

Omdat duurzaamheid de norm van de toekomst is, gebruiken alle ontwerpers op Dastoon een eerlijk productieproces. Daarnaast wordt er gestreefd naar het gebruik van eerlijke en milieubewuste materialen zoals bio katoen of bamboe. Lees hier onze visie op duurzaamheid.

ons verhaal

Esther Haamke tijdens haar modeshow op AFW 2015. Credit @team Peter Stigter
  • Amsterdam, 2015. Een rauw idee voor een onderneming. Onderzoek en interviews met de juiste mensen. En dat was het begin van Dastoon.
  • Dastoon is een platform dat vraag en aanbod direct bij elkaar brengt. Aan de ene kant bieden we een podium aan ‘ jonge’, toonaangevende ontwerpers. Ontwerpers met een eigenzinnige stijl die ook oog hebben voor duurzaamheid. Jonge pioniers die tijdloze kleding ontwerpen. Aan de andere kant biedt Dastoon keuze aan mensen die er uniek uit willen zien. Mensen die verbondenheid voelen met mode en tegelijkertijd ook maatschappelijke belangen waarderen zoals duurzaamheid en de manier waarop hun kleding is gemaakt.
  • We onderscheiden ons door het aanbod op Dastoon. We hebben ons gefocust op mode en we werken alleen met ontwerpers die een eigen stijl hebben: trendsetters en geen trendvolgers. Per ontwerper maken we een zorgvuldige selectie van producten. Op deze manier willen we een divers, maar niet massaal aanbod creëren voor bezoekers van Dastoon. Je hoeft bij ons dus niet eindeloos te zoeken naar een leuke trui. Je vindt iets binnen een paar minuten of niet ;)