HERONTWERPEN VAN HET BESTAANDE

Pōur is een Nederlands merk dat circular design van de hoogste kwaliteit creëert.

Pōur weerlegt het concept van afval.

Gemaakt met eer in Nederland, onder andere door mensen bij de sociale werkvoorziening. Vervaardigd uit 100% herwonnen grondstoffen, bijvoorbeeld uit werkkleding.

Pōur wil mensen inspireren om hernieuwbare materialen een onderdeel van hun leven te laten worden.

Pōur laat materialen die in een circulair systeem passen niet verloren gaan. Door circulaire design-principes te hanteren, promoot Pōur een circulaire transitie!

 

Pōur creëert duurzaam design van de hoogste kwaliteit.

YOURS UNIQUELY

De materialen van Pōur hebben al een leven meegemaakt.

Werkkleding, ooit gebruikt om bruggen te bouwen en straten aan te leggen, vindt een nieuwe toepassing in onze producten. De materialen dragen hun geschiedenis mee in hun nieuw design. Daarom is ieder Pōur product uniek.

 

CIRCULAIRE AANPAK

75% van alle textiel in Europa wordt na gebruik weggegooid of verbrand. Water wordt verspild en vervuild door het kleuren en behandelen van textiel. Pōur breekt deze lineaire productie- en consumptieprocessen. Door regionale productie met herwonnen grondstoffen en de inzet van mensen met een arbeidsbeperking combineert Pōur circulair design met sociale impact.

Pōur producten worden voorzien van een C_PASSPORT, dat vertelt van welke materialen het product is gemaakt. Deze grondstoffen zijn waardevol en van de hoogste kwaliteit. Daarom worden de producten, componenten en grondstoffen geregistreerd in C_BANK, een systeem toegespitst op circulaire materialen. De mensen achter Pōur organiseren gesloten materiaalprocessen en verbinden supply cycles door de waarde van materialen te behouden en zo hoogwaardig mogelijke nieuwe toepassingen voor werkkleding te vinden. Jij kunt de cirkel sluiten door na gebruik je product in te leveren. Wij geven het dan een nieuwe toepassing. Er is meer na een Pōur-leven!

De designer

De persoon achter pōur is ontwerper Julie van den Boorn. Julie is gefascineerd door textuur, materiaal, kleur en elk ander aspect van creatie. Dit samen met de wens om bij te dragen aan een duurzame wereld, gaf haar de inspiratie om de cyclus van waardevolle grondstoffen uit te breiden tot Pōur producten.

USE IT, LOVE IT, RETURN IT

 

 

DOE MET ONS MEE IN DEZE TRANSITIE VAN ‘TAKE-MAKE-WASTE’ NAAR URBAN MINING.