'The art of drinking tea' is een slow fashion collectie van Sarah van der Wilk, gevestigd in Amsterdam. Tijdens het onderzoek naar een bewuste benadering van het leven, werd ze geïnspireerd door traditionele Japanse kunstvormen, zoals de kunst van thee en de kunst van bloemenbewerking. Sarah begon een collectie van subtiele en verfijnde kledingstukken.

Transparantie

Als ontwerper streeft ze eraan bij te dragen tot een meer bewuste en transparante aanpak van productie en consumptie. De kledingstukken worden op aanvraag en lokaal geproduceerd en de ontwikkeling van haar kleding wordt openlijk gedeeld. Inzicht wordt gegeven door het volledige proces te delen van inspiratie en schets, tot proces, uitvoering en prijsberekening (zie product foto's). Op deze manier kan een begrip worden gevormd over het uitgebreide proces en het handmatige productieproces, waarbij de prijs wordt verklaard, maar ook de kwaliteit van de niet-industriële productie.

Eerlijke kledingmerk

De items van De kunst van het drinken van thee worden met de hand ontworpen en geproduceerd in de studio in Amsterdam. Er is geen voorraad, alles wordt op aanvraag gemaakt, direct nadat een bestelling is geplaatst. Waarom? Geen overproductie, geen risico, geen afval. Het kan een week of twee duren voordat je item klaar is om te verzenden, maar ondertussen kun je het maken van het kledingstuk volgen!

Neem contact op voor een afspraak: Mail ons