Wij maken kleding voor mensen. Alle mensen. Niet slechts voor mensen met 31K volgers op Instagram, of mensen die op wekelijkse basis over de rode loper struinen. Nee, wij maken kleding voor mensen die vergeten hun planten water te geven. Mensen die de beste ideeën krijgen onder de douche. Mensen met grappige dromen. Mensen die hun bushalte missen omdat ze dagdromen over verre oorden. Mensen zoals jij.

De Yunit collectie is universeel en past bij elke persoon.Toekomstige klassiekers met een twist. Wij denken dat kleding voor mensen moet zijn, ongeacht geslacht, leeftijd of huidskleur. Hoewel we onlangs jurken aan onze collectie hebben toegevoegd, vinden we het niet erg als mannen die dragen. Als je het leuk vindt, draag je het.

Onze collectie is zo duurzaam mogelijk en onder eerlijke omstandigheden gemaakt. We hebben onze kleine productiehuizen eigenhandig geselecteerd. Aandacht voor personeel en werkomgeving staat hier centraal.

Josine Castelein is de oprichter van Yunit en professioneel mens sinds 1987. Naast het maken van kleding en briljante koffie is zij ook creatief ontwerper met een liefde voor esthetiek.